De leukste bladmuziek voor blaasorkesten
workshop

Workshop of studiedag

Plezier maken, muziek beleven en vlammen op het podium. Dat is wat iedere muzikant graag wil. De één verborgen, ver achteraan op het podium, de ander altijd in de spotlight vlak bij het publiek. Muziek maken is leuk! Het brengt plezier, humor en veel vrienden met zich mee.
Wel eens nagedacht over hoeveel energie een optreden geeft en welke positieve bijdrage dit levert aan je dagelijkse bezigheden?

Ook een repetitie kan deze zelfde positieve energie geven! Een workshop  met een buitenstaander is een manier om samen de band of orkest een stuk hogerop te brengen. Muziek zonder passie leeft niet, hoe goed je ook bent of welke tijd je er voor vrij maakt. Muziek moet je beleven. Tijdens een studiedag of workshop wordt er veel tijd besteed aan uitvoering en beleving. Muziek is plezier maken en dat plezier moet je uitstralen. Regelmatig staan orkesten  voor zichzelf te spelen zonder enige aandacht voor het publiek.

Maar ook muzikaal wordt er hard gewerkt. De studiedag kan begonnen worden met een opname. Samen beluisteren en analyseren we de opnames. Het klinkt zo anders als je jezelf terug hoort op een opname. Dynamiek, balans en ritmiek zijn pijlers waarop gebouwd wordt. Maar ook aandacht voor de arrangementen is een onderdeel. Aan een festival meegedaan en juryrapporten meegekregen? Deze kunnen onderdeel worden van een studiedag. Ook op het eind van een studiedag kan er weer een opname worden gemaakt. Deze kunnen gebruikt worden voor zelfstudie maar ook als audiofragment op de website of Facebook.

Een workshop of studiedag kan in verschillende vormen plaats vinden. Informeer eens naar de mogelijkheden.

[contact-form-7 id=”1079″ title=”Contactformulier 1″]

 

Andere berichten in