Gebruik van Chat GPT en AI

#AI # CHATGPT
Groove Tuin Frontpage
Corinacrisis In Muziek

Cees Coenen, owner of CCMP

Het opzetten van een nieuwe festival website

In dit voorbeeld vertel ik over ChatGPT, een geavanceerd taalmodel ontwikkeld door OpenAI. Ik ben ontzettend enthousiast over ChatGPT en ik wil graag mijn kennis en ervaringen met je delen waarom ik denk dat het zo’n waardevolle tool is.

Ik heb zelf ontdekt hoe handig ChatGPT is voor het genereren van teksten en ik ben verrast door de snelheid en precisie van het model. Bij het schrijven van de teksten voor de website van Groove Tuin Festival was ik verrast door de kwaliteit van de teksten die het model kon genereren. Ik denk dat ChatGPT een waardevolle aanvulling kan zijn op jouw workflow en ik hoop dat ik je kan inspireren om het zelf te proberen.

Voor festivals en beurzen  heb ik een generieke website ontwikkeld zodat deze snel ingezet kan worden en de gebruikers een goed en snel platform hebben om hun evenementen weer te geven. Ieder festival of organisatie kan zijn eigen branding toepassen binnen de website. Het voorbeeld is dus een blueprint. Je kunt de website bekijken op de website groovetuinfestival.nl

Ik heb ChatGPT gevraagd tien fictieve namen te bedenken voor het festival. 

Festival Naam

Ik heb gekozen voor de naam Groove Tuin; een leuke originele naam die past bij de uitstraling van het festival. De volgende vraag die ik stelde was om tien fictieve artiestennamen te verzinnen en een korte samenvatting wat ze spelen.

Bedenk 10 Artiesten

Leuke namen! En ook meteen een voorstel voor de samenstelling. Hiermee kan ik de fictieve website snel vullen met content in plaats van saaie Lorem Ipsum. 

Ik wil nu een stuk tekst laten schrijven voor op de artiestpagina. Bezoekers van een festival willen vaak de achtergrond van een artiest of band weten.

Artikel Over Summer Rose

Oke, dit is leuk maar te lang. Ik vraag ChatGPT de tekst samen te vatten. ChatGPT leert door het stellen van vragen waar het festival over gaat en wat de artiesten hierbij doen. Zo komt er steeds een completer beeld van dit fictieve festival.

Samenvatting Summer Rose

Je kan ook vragen om de band en bijvoorbeeld de leadzanger specifieker te beschrijven. Hierdoor wordt de tekst wat interessanter. 

Northern Soul

Het genereren van realistische content

Na het hele programma komen nu de andere pagina's aan bod. Ik wil een pakkende tekst hebben voor het werven van fondsen. Chat GPT doet hierin goed zijn werk en geeft tekst terug op basis van verzamelde teksten wereldwijd. De langere tekst staat op de website maar ik moet ook een samenvatting, een SEO title en description hebben.

Fondsen Werven

Met SEO descriptions en titels wordt het wat lastiger voor ChatGPT. Misschien stel ik wat verkeerde vragen, ik moet natuurlijk ook leren. Uiteindelijk heb ik wel een goed resultaat en een mooie pagina over het werven van fondsen.

Fondsen Titel

Het generen van 'highlights'

Door de vele vragen is Chat GPT inmiddels getraind in het doel van het festival en de artiesten die er optreden. Leuk om deze kennis nu te gebruiken voor informatie-blokken. Op de homepage wil ik 5 highlights weergeven.

Highlights

Mijn conclussie

ChatGPT is een handige tool voor het genereren van teksten voor een nieuwe website, omdat het een geavanceerd taalmodel is dat getraind is op grote hoeveelheden tekstgegevens. Hierdoor kan het snel en nauwkeurig teksten genereren die relevant zijn voor de opdracht. Bovendien is het gebruik van ChatGPT interessant en leerzaam, wat het nog aantrekkelijker maakt om het in te zetten. Dit kan helpen om tijd te besparen en de kwaliteit van de teksten op de nieuwe website te verbeteren.

Door het gebruik van ChatGPT kan ik mij richten op de functionaliteiten van de website. Door het toevoegen van zinvolle teksten krijgt de website snel vorm. Ook het logo is met AI gemaakt.
ChatGPT is geen vervanger voor de menselijke creativiteit, maar eerder een handige tool die gebruikt kan worden om ideeën op te doen en inspiratie te krijgen. Het geeft suggesties en verschillende teksten waardoor ik nog meer aan de slag kan en tot nieuwe inzichten kan komen.

Vragen

Heb je nog meer vragen over hoe ik ChatGPT of AI inzet in mijn werk? Of hoe jij de nieuwe ontwikkelingen kunt inzetten binnen je bedrijf? Bel me gerust of stuur een e-mail.

Ik wil meer weten

De inzet van AI maakt veel taken eenvoudiger. Als webdeveloper en muzikant maak ik dagelijks gebruik van de vele mogelijkheden van AI. Ik sta open voor nieuwe functionaliteiten die mijn werk efficiënter en gemakkelijker maken, en ben blij om deze te omarmen.

ChatGPT is een gratis tool die beschikbaar is voor gebruik, zonder enige kosten.

ChatGPT haalt zijn informatie uit een enorm verzameling van online teksten, getraind door OpenAI, met een kenniscut-off van 2021.

Er verandert veel op het moment. Er is nog geen duidelijk zicht op hoe Google dit gaat gebruiken en hoe het gebruik van Google gaat veranderen. Blijf unieke content maken voor je website.

Machine learning is een onderdeel van kunstmatige intelligentie waarbij computers systemen leren om taken uit te voeren zonder expliciete instructies.