De leukste bladmuziek voor blaasorkesten
Cees bij DES Doetinchem

Passie en plezier kernwoorden op repetitie

Muziek maken met passie en plezier. Dat zijn de belangrijkste begrippen tijdens een repetitie met Cees.

Cees is vaste dirigent bij Lisiduna in Leusden, Drum-en Showfanfare DES in Doetinchem en muzikaal leider / repetitor bij De Rotdweilers en Alarmfase 3 in Bemmel.

Als bandleider van de Warboel Sinterklaasband zijn er 8 arrangementen gemaakt voor een 3 keer uitverkocht Amphion in Doetinchem. 

Maar ook tijdelijke invalklussen of voor workshops  

Bij Bigband de Skyblasters is Cees als gast dirigent en repetitor met regelmaat te vinden.

Valleibloazers Amersfoort

Dirigent Cees Coenen heeft zich de afgelopen 15 jaar gespecialiseerd in het leiden van diverse soorten orkesten. Cees heeft 5 jaar lang directielessen gevolgd bij o.a. Gerrit Fokkema en Gert Jansen aan de conservatoria van Hilversum en Zwolle. In die tijd heeft Cees o.a. les gehad van bekende muzikanten als Erik en Bart van Lier, Martijn Honing en Henk Huizinga.

Cees heeft de afgelopen jaren voor veel muziekgezelschappen gewerkt. Deze trajecten waren van korte en lange duur.
Zo wordt Cees regelmatig ingehuurd voor sessies van 3 of 4 repetities of studiedagen bij muziekgezelschappen. In het verleden heeft Cees repetities verzorgt voor o.a. Juliana (Amersfoort),RCO Wilskracht (Amersfoort), Show en Marchinband Jubal en tal van andere verenigingen in het land. voor langere tijd heeft Cees gedirigeerd bij o.a. Door Eenkracht Sterk (DES) uit Doetinchem. Bij deze laatste is Cees sinds augustus 2010 weer dirigent.

Onder muzikaal leiderschap van Cees (1993 - april 2008) is de showband 'Valleibloazers' uitgegroeid tot een groot fenomeen in Nederland. Hierin zijn veel muzikale uitdagingen aangegaan zoals een samenwerking met het Amsterdams Promenade Orkest, een optreden met Anouk en tal van andere Nederlandse beroemdheden.

Energie, enthousiasme, passie, opzwepend en inspirerend zijn veel gehoorde termen na een repetitie onder leiding van Cees. "Muziek is een passie en ervaar je alleen pas wanneer jij als muzikant daarvoor in de stemming wordt gebracht.", aldus Coenen in een interview.

Cees geeft regelmatig (korte) trainingen aan blaaskapellen of orkesten. Dit kan zijn voor een CD-, radio- of televisieopname, extra repetities voor een festival of maar ook om samen het niveau op te trekken. Heeft uw orkest behoefte aan een korte of langere periode reperteren onder leiding van Cees, neem dan contact op met CCMP.

Cees Coenen is een veelgezien jurylid tijdens diverse festivals in Nederland. Het bekendste festival is Dweildag Groenlo waar Cees optreed als juryvoorzitter.