SEO optimalisatie

SEO staat voor Search Engine Optimization, in het Nederlands vertaald naar zoekmachine optimalisatie. Het zijn een aantal technieken om je website of pagina beter te laten scoren in Google. Het liefst wil je gevonden worden bij de eerste 10 zoekresultaten, nog liever bij de eerste 3. CCMP bouwt jouw website volgens de laatste technieken in HTML5, let op de toegankelijkheid en zorgt voor een snelle laadtijd.

Google Page Speed

De zoekmachines zoals Google vinden een technisch goed gebouwde site ontzettend belangrijk. Enerzijds omdat ze zelf de informatie op je website goed willen indexeren, anderzijds om de bezoeker van je website een zo toegankelijk mogelijke website te bieden. Zo vindt Google dat je je website eerst voor een ‘telefoon’ bouwt en daarna voor een laptop of desktop. De reden is dat meer dan 70 procent van je bezoekers je website bezoekt vanaf een smartphone.

Laat je een website bouwen door CCMP dan zit je op dit vlak goed.

Meest gestelde vragen

Je vindt hier de meest gestelde vragen over de dienst SEO optimalisatie. Mocht je vraag of antwoord er niet bij staan neem dan contact op.
Neem contact op

SEO bestaat uit een aantal onderdelen. De vraag ‘ik wil bovenaan in Google staan’ heeft met een aantal onderdelen te maken. Er is content SEO, het schrijven van de juiste teksten. Er is ook technische SEO: hoe is je website gebouwd, hoe snel laadt een pagina en heb je bijvoorbeeld net als hier een FAQ schema aan een pagina hangen. De vraag wat goed voor SEO is kan je dus niet zomaar beantwoorden. Wel kan je hier een aantal artikelen terug vinden over het verbeteren van SEO.

Eigenlijk is SEO gratis: het kost geen geld om bovenin de natuurlijke ranking te komen. Als je ervoor zorgt dat je website op orde is en je teksten geoptimaliseerd zijn kost SEO geen geld. Om dit doel te bereiken kan je specialisten inhuren. Die kosten natuurlijk wel geld.

Veel klanten vragen wat SEA is. SEA staat voor Search Engine Advertising, in het Nederlands is dit adverteren bij zoekmachines. Dit is betaalde SEO: door geld te betalen komt jouw pagina boven de normale zoekresultaten te staan. Veel bedrijven betalen veel geld aan SEA. Je kunt in Google altijd zien of een pagina ‘betaald’ bovenaan staat. Bij de pagina staan dan advertentie vermeld.

SEO bestaat uit meerdere onderdelen. Een hiervan is de technische SEO. Google is zeer streng op dit gebied en waardeert websites die goed gebouwd zijn voor de telefoon hoger dan voor desktop. Laat je website dus bouwen vanuit de gedachte ‘mobile-first’. Vraag je leverancier altijd om een rapportage in bijvoorbeeld Google Page Speed. Hier worden een aantal onderdelen getest zoals de snelheid en CLS.