De leukste bladmuziek voor blaasorkesten

Een Muzikale workshop met Cees Coenen!

Plezier maken, muziek beleven en vlammen op het podium. Dat is wat iedere muzikant graag wil. De één verborgen, ver achteraan op het podium, de ander altijd in de spotlight vlak bij het publiek. Muziek maken is leuk! Het brengt plezier, humor en veel vrienden met zich mee.
Wel eens nagedacht over hoeveel energie een optreden geeft en welke positieve bijdrage dit levert aan je dagelijkse bezigheden? Tijd voor een workshop!

Passie voor optreden

Ook een repetitie kan deze zelfde positieve energie geven! Een workshop met een andere leider dan normaal is een manier om samen de band of orkest een stuk hogerop te brengen. Muziek zonder passie leeft niet, hoe goed je ook bent of welke tijd je er voor vrij maakt. Muziek moet je beleven. Kruip bijvoorbeeld eens in de huid van een groot artiest en probeer je eens voor te stellen hoe het is om in het Gelredome op het podium te staan terwijl al het publiek jouw grootste hits mee zingen. Voel je ook die rilling?

Workshop

In een workshop met Cees Coenen wordt de band meegenomen op een muzikale reis. Een reis waarin passie en uitstraling centraal staan. Waar beland je tijdens de reis als je probeert die zonder landkaart af te leggen (ofwel wat gebeurt als je uit het hoofd speelt?) Dan blijken soms de minder geschoolde muzikanten uit de band met stappen vooruit te gaan omdat ze het muziekplezier op een andere manier ervaren. Ook kijken we naar de verschillende speelwijzen van een bepaald fragment. Wat voor invloed heeft de beleving tijdens het spelen op de muziek ?
De workshops van Cees Coenen zijn leerzaam en worden gebracht met humor en energie. Samen wordt gezocht naar de beste methode om met de band naar een vastgesteld doel te werken zoals een speciaal optreden of concours. Meerdere avonden maar ook bijvoorbeeld een repetitiedag of weekend behoort tot de mogelijkheden. Ook kan een (CD) opname gemaakt worden van de resultaten!

Cees is eigenaar van CCMP, een uitgeverij voor bladmuziek voor dweilorkesten en blaaskapel. Hij is dirigent van verschillende orkesten, waaronder jarenlang creatief en muzikaal leider van BigShowKapel de Valleibloazers uit Amersfoort.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Cees Coenen Music Productions.